Bitcoin som valuta

Bitcoin, den digitala valutan som tagit världen med storm gör det möjligt att överföra pengar globalt, extremt snabbt, och till väldigt låga avgifter. Samtliga Bitcoin transaktioner görs från en person till en annan, du är alltså inte beroende av att förlita dig på någon mellanhand eller tredjepart.

Bitcoin är en anonym valuta, vilket innebär att transaktionerna inte kan kopplas till någon enskild individ. Samtliga Bitcoin-transaktioner finns samlade i en offentlig huvudbok. Det finns ingen bank som styr dina tillgångar i Bitcoin då det är ett helt decentraliserat system, på så vis skyddar du även dina pengar mot exempelvis inflation.

Det enda du behöver för att komma igång är en så kallad wallet, en digital krypterad plånbok som du hanterar dina transaktioner med. Det går väldigt snabbt att sätta upp en digital plånbok och du behöver bara en dator, mobil eller surfplatta för att komma igång.

Varför är det då så fördelaktigt att använda sig utav Bitcoin då man spelar på onlinecasino? Transaktionerna av dina vinster går extremt snabbt, du behöver dessutom aldrig ange dina konto eller bankuppgifter, du är alltid anonym när du spelar med bitcoin. Snabbt, enkelt och effektivt.